Nyheter

Effektiv mygg- och insektsspray

I vår reception kan du köpa den effektiva mygg- och insektssprayen MosquitoGuard.

Komplettera din TBE-vaccination med en effektiv spray inför den annalkande sommaren!

Priset är 110 kr / flaska


Fördelar:

  • Effektiv mot myggor – upp till 8 timmar
  • Effektiv mot fästingar – upp till 4 timmar
  • Praktisk sprayflaska
  • Trevlig doft

Nya föreskrifter om Arbetsanpassning

1 juni 2021 träder nya föreskrifter i kraft gällande Arbetsanpassning (Läs hela här: AFS 2020:5). Dessa föreskrifter ersätter tidigare föreskrifter om Arbetsanpassning & Rehabilitering.

De nya föreskrifterna innebär i korthet:

  • Tydligare fokus på arbetsgivarens ansvar att undersöka vilka behov som finns.
  • Arbetsanpassning är en individuell åtgärd.
  • Arbetsanpassning gäller såväl fysisk som organisatorisk och social arbetsmiljö.
  • Avser insatser som riktar sig till individer för att undvika ohälsa och sjukfrånvaro.
  • Avser insatser som riktar sig till individer med nedsatt arbetsförmåga.

Mottagning bergmastaren

Therese Lundstedt Niord, VD på Mottagning Bergmästaren och erfaren HR-specialist välkomnar de nya föreskrifterna som tydligare lyfter fram vikten av att individuellt undersöka och anpassa arbetsmiljön för arbetstagare. Detta för att skapa en mer proaktiv hållning där sjukskrivningar i bästa fall kan undvikas.

Tänk va bra om vi kan skapa förutsättningar där vi kan arbeta och må bra längre. Vinsterna blir många när vi börjar tänka i dessa banor, både för individen, företaget och samhället i stort.

20 % på TBE-vaccination till 31/5-2021

Trädgård_händer som planterar blommor

Boka tid för TBE-vaccination och gör dig redo för våren. Om du startar vaccinationen i mars hinner du med två doser i vaccin inom den rabatterade perioden. Pris per dos är 320 kr (ord. pris 390 kr).

Tid bokar du enklast via telefon: 023-210 90. Vi nås även på e-post: info@mottagningbergmastaren.se
Välkommen!

SHINGRIX! Det effektiva vaccinet mot Bältros är äntligen här!

Bältros (herpes zoster) är en infektionssjukdom som endast drabbar dig som tidigare har haft vattkoppor och yttrar sig i form av smärtsamma hudutslag som orsakas av reaktivering av vattkoppsviruset. Bältros ger typiskt ett smärtsamt utslag med blåsor som bildar sårskorpor inom 7 till 10 dagar. Normalt läker huden inom 2 till 4 veckor.

Över 96 % av de som får bältros får akut smärta som ofta beskrivs som värkande, brännande, huggande eller stötliknande. Bältrosutslaget formar vanligen ett bälte på antingen vänster eller höger kroppshalva, eller ibland i ansiktet, längs en nervbana. Den vanligaste komplikationen är postherpetisk neuralgi (PHN) med svår smärta i det läkta området som kan kvarstå i månader eller till och med år.

 

 

VACCINATION MOT BÄLTROS
Bältros drabbar främst personer över 50 år och risken för långvarig smärta ökar med åldern. Vaccinet har en mer än 90 % skyddseffekt och ges till personer över 50 år. Två doser rekommenderas för att uppnå ett maximalt skydd.Shingrix är framtaget för att ge ett starkt och långvarigt skydd anpassat för att stärka en åldersrelaterad försämring av immunitet mot bältros. Vaccinet är godkänt och testat av myndigheterna med över 20 miljoner givna doser över världen.

BOKA TID
Boka tid för vaccination via telefon: 023-210 90 eller e-post: info@mottagningbergmastaren.se

Utökad mottagning i Västerås

Från mitten på februari utökar vi vår verksamhet med större och mer ändamålsenliga lokaler på Flottiljgatan 61 i Västerås.

Just nu utför vi i första hand försäkringsmedicinska utredningar i Västerås men vi har förhoppning om att snart kunna erbjuda såväl vaccinationer som läkarundersökning för intyg till Transportstyrelsen (högre behörighetsintyg).

Följ oss på sociala medier för löpande information om vårt erbjudande i Västerås.

Instagramkonto: mottagningbergmastaren

Har du frågor om vår filial i Västerås, maila oss på info@sjukvardskompetens.com